Preventief onderhoud bij shutdown

Een vooraanstaande producent van hygiënische producten meldt Vinck bvba dat er over twee maanden een shutdown is gepland van de productielijn voor een preventief onderhoud. Midden in de vakantie­periode zal de hele fabriek vijf dagen lang stilliggen.

De technici van Vinck bvba gebruiken die twee maanden om de grondige inspectie van de productie-installatie te plannen. Zij maken een lijst op van de controles die moeten worden uitgevoerd en bepalen welke onderdelen preventief zullen worden vervangen. Alle componenten die nodig zijn voor het preventieve onderhoud worden besteld of meteen geproduceerd in het eigen atelier.

Tijdens de shutdown is een uitgebreid team van Vinck bvba permanent aanwezig om alle onderhoudswerkzaamheden grondig en strikt volgens de vooropgestelde timing uit te voeren. In overleg met de opdrachtgever beslist Vinck bvba om een van zijn medewerkers permanent bij de klant te detacheren om de werking van de productielijn continu te bewaken en actief mee te helpen bij volgende onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Zo houdt Vinck bvba een vinger aan de pols en kan er in de toekomst nog proactiever worden ingegrepen om stilstandtijden tot een minimum te beperken.